Thursday, January 6, 2022

Orsaker till ww2 uppsats

Orsaker till ww2 uppsats



Förintelsen var en av de stora händelserna som präglade perioden under andra världskriget. Fördraget avslutade kriget mellan tyskar och de allierade makterna, en grupp inklusive Storbritannien, Frankrike och Grekland, orsaker till ww2 uppsats, men krävde orättvist att tyskarna skulle acceptera ansvaret för början av första världskriget. Även om första världskriget ansågs vara det sista stora och omfattande kriget, efter bara 20 år, världen orsaker till ww2 uppsats återigen ett storskaligt krig som kastade många länder i kaos mot varandra. Själva Versaillesfördraget var ett dokument som väckte ilska bland tyskarna. Hitler hade också en ambition att återerövra de territorier som tyskarna hade förlorat under första världskriget. Han etablerade en totalitär regering som blev populär bland tyskarna genom att minska arbetslösheten och inflationen.





Relaterade uppsatser



Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria essäprover om vilket ämne som helst. Det är dags för dig att spika dina betyg! Andra världskriget beskrivs som en av de mest avgörande händelserna som ägde rum under 1900-talet. Kriget ägde rum i flera delar av världen, inklusive Europa, Afrika, Asien, Stilla havet och Mellanöstern. Kriget ägde rum mellan två stora militärblock, de allierade länderna och axelländerna. Under kriget sågs stora tekniska förändringar över hela världen.


Nya vapen introducerades och nya stridsmetoder introducerades också Beevor, Kriget orsakade mycket förstörelse och förluster av liv. Det förändrade världsadministrationen fram till idag och det hade en stor inverkan på den övergripande styrningen av hela världen. Stora supermakter uppstod. Även om första världskriget ansågs vara det sista stora och omfattande kriget, bevittnade världen efter bara 20 år återigen ett storskaligt krig som kastade många länder i kaos mot varandra. Man tror att Parisfredskonventionen banade väg för andra världskriget.


De politiska systemen som hade kontrasterande och motstridiga politiska ideologier och effekterna av den stora depressionen som fick världsekonomin att destabilisera anses också vara några av huvudfaktorerna som ledde till utbrottet av andra världskriget Beevor, Need A Unique Essay on "Orsaker till andra världskrigets uppsats"? Specifika ideologier som fascismer, kommunism, kapitalismer och nazism formade händelserna som orsakade andra världskriget. I likhet med fallet med andra världskriget ansågs tyska återigen vara den främsta angriparen av andra världskriget Beevor. I september invaderade tyskan ledd av den nazistiska diktatorn Adolf Hitler Polen och utlöste ett storskaligt krig i Europa.


Efter invasionen av Polen förklarade Frankrike och Storbritannien krig mot Tyskland. Följaktligen förklarade alla andra länder i det brittiska imperiet som Australien krig mot Tyskland. Japan och Italien anslöt sig till tyskarna och bildade en allians. Å andra sidan var Storbritannien och Frankrike allierade som bildade de allierade länderna som senare anslöt sig till USA. Japanernas bombning av Pearl Harbor fick USA att gå in orsaker till ww2 uppsats krig, förenade Frankrike och Storbritannien mot tyskarna, orsaker till ww2 uppsats, italienare och japaner. Andra världskriget tros ha orsakats av flera faktorer.


Särskilt de fördrag som utarbetades efter slutet av första världskriget var avgörande för att orsaka andra världskriget. Nationer som Österrike och tyska kände att fördragen förtryckte dem och diskriminerade deras identiteter i världen. Ett stort fördrag är Versaillesfördraget som ålägger Tyskland en rad hårda villkor sedan det ansågs vara den främsta angriparen under första världskriget. Fördraget krävde att Tyskland skulle betala massiva skadeståndsräkningar för sitt engagemang i att anstifta första världskriget, orsaker till ww2 uppsats. vidare, Italien kände sig bristfälligt för att gå med i de allierade, en faktor som ledde till uppkomsten av fascismen Beevor, japanerna ville också säkerställa rasjämlikhet med andra västmakter, ett drag som orsaker till ww2 uppsats motarbetas av britterna och därmed bryta ner relationen mellan japanerna och västvärlden vilket leder till uppkomsten av japansk militarism och nationalism, orsaker till ww2 uppsats.


Nationernas förbund bildades efter första världskriget. Men det internationella organ som i första hand bildades för att skydda och lösa internationella tvister var ineffektivt när det gäller att införa sitt mandat. En anledning till att Nationernas Förbund misslyckades tillskrivs USA:s misslyckande att ansluta sig till Orsaker till ww2 uppsats. Dessutom hade Nationernas Förbund ingen egen militär och hade liten makt att tvinga orsaker till ww2 uppsats medlemmar för att säkerställa att de följer doktrinerna och anvisningarna från organet Beevor, misslyckades förbundet i sin huvudsakliga roll att se till att ett nytt krig aldrig inträffade.


Framväxten av nazisttyskan ledd av Adolf Hitler ansågs vara en av de viktigaste faktorerna som ledde till andra världskrigets utbrott. Hitler tog makten och blev Tysklands förbundskansler. Han etablerade en totalitär regering som orsaker till ww2 uppsats popularitet bland tyskarna genom att minska arbetslösheten och inflationen. Dessutom, orsaker till ww2 uppsats, Hitler lovade tyskarna att han skulle hjälpa dem att återställa deras förlorade ära och nationella stolthet. Hitler styr tyska med sitt nazistiska parti och nazistiska ideologier som var extrema och ansågs vara de mest onda i mänsklighetens historia, orsaker till ww2 uppsats.


Hitler ledde Tyskland genom att bryta mot villkoren i Versaillesfördraget. Hitler ökade storleken på militären, återupprättade flygvapnet, återinförde värnplikten och utökade produktionen av ammunition och fler vapen vilket stred mot Versaillesfördraget. Hitler hade också en ambition att återerövra de territorier som tyskarna hade förlorat under första världskriget. dock, orsaker till ww2 uppsats, efter flera försök av Frankrike och Storbritannien att undvika ett storskaligt krig med Tyskland, bröt kriget slutligen ut i Europa efter att Hitler invaderade Polen. Förintelsen var en av de stora händelserna som präglade perioden under andra världskriget. Dessutom gick miljontals liv förlorade och egendom förstördes.


En annan anmärkningsvärd händelse var bombningarna av Hiroshima och Nagasaki som avslutade andra världskriget Beevor. Atombomberna var några av de anmärkningsvärda vapen som tillverkades under perioden. Andra världskriget ledde till nödsituationen för USA och Sovjetunionen som de två världsmakterna. Förenta Nationerna bildades sent och fick fler befogenheter för att skydda världens säkerhet. Varför inte göra ett unikt papper åt dig? Använd kod: ANPASSAD Gå till innehållet Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med vår kostnadsfria uppsats orsaker till ww2 uppsats i vilket ämne som helst. Söka efter:. Beställ nu. Gör min uppsats Använd kod: CUSTOM20 Koden kopierad! Använd den i kassan.





min utbildningsuppsats



Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria essäprover om vilket ämne som helst. Det är dags för dig att spika dina betyg! Andra världskriget beskrivs som en av de mest avgörande händelserna som ägde rum under 1900-talet. Kriget ägde rum i flera delar av världen, inklusive Europa, Afrika, Asien, Stilla havet och Mellanöstern. Kriget ägde rum mellan två stora militärblock, de allierade länderna och axelländerna. Under kriget sågs stora tekniska förändringar över hela världen. Nya vapen introducerades och nya stridsmetoder introducerades också Beevor, Kriget orsakade mycket förstörelse och förluster av liv.


Det förändrade världsadministrationen fram till idag och det hade en stor inverkan på den övergripande styrningen av hela världen. Stora supermakter uppstod. Även om första världskriget ansågs vara det sista stora och omfattande kriget, bevittnade världen efter bara 20 år återigen ett storskaligt krig som kastade många länder i kaos mot varandra. Man tror att Parisfredskonventionen banade väg för andra världskriget. De politiska systemen som hade kontrasterande och motstridiga politiska ideologier och effekterna av den stora depressionen som fick världsekonomin att destabilisera anses också vara några av huvudfaktorerna som ledde till utbrottet av andra världskriget Beevor, Need A Unique Essay on "Orsaker till andra världskrigets uppsats"?


Specifika ideologier som fascismer, kommunism, kapitalismer och nazism formade händelserna som orsakade andra världskriget. I likhet med fallet med andra världskriget, ansågs tyska återigen vara den främsta angriparen av andra världskriget Beevor. I september, , invaderade tyskan ledd av den nazistiska diktatorn, Adolf Hitler Polen och utlöste ett storskaligt krig i Europa. Efter invasionen av Polen förklarade Frankrike och Storbritannien krig mot Tyskland. Följaktligen förklarade alla andra länder i det brittiska imperiet som Australien krig mot Tyskland. Japan och Italien anslöt sig till tyskarna och bildade en allians.


Å andra sidan var Storbritannien och Frankrike allierade som bildade de allierade länderna som senare anslöt sig till USA. Japanernas bombning av Pearl Harbor fick USA att gå in i kriget och förenade sig med Frankrike och Storbritannien mot tyskarna, italienarna och japanerna. Andra världskriget tros ha orsakats av flera faktorer. Särskilt de fördrag som utarbetades efter slutet av första världskriget var avgörande för att orsaka andra världskriget. Nationer som Österrike och tyska kände att fördragen förtryckte dem och diskriminerade deras identiteter i världen.


Ett stort fördrag är Versaillesfördraget som ålägger Tyskland en rad hårda villkor sedan det ansågs vara den främsta angriparen under första världskriget. Fördraget krävde att Tyskland skulle betala massiva skadeståndsräkningar för sitt engagemang i att anstifta första världskriget. vidare, Italien kände sig bristfälligt för att gå med i de allierade, en faktor som ledde till uppkomsten av fascismen Beevor. Adolf Hitler, diktator i Nazityskland från och med framåt och en dekorerad veteran från första världskriget, utnyttjade folkets förbittring genom att lova att hämnas för det orätta Tyskland genom att stärka den tyska armén och föra ett krig mot de allierade makterna.


Två år efter sin utnämning till Tysklands förbundskansler i , började Hitler aktivt driva det tyska folket till militarisering, och uppmuntrade ett krig genom att förespråka nationalism, antisemitism och pangermanism för enande av de tysktalande delarna av Europa. Italien, liksom Tyskland, var också bittert missnöjda med Versaillesfördraget och kände sig lika förbittrade. Benito Mussolini, regeringschefen i Italien, stödde starkt krig och predikade att expansion endast kunde uppnås genom erövring. I , Italien, Tyskland och till och med Japan gick samman för att föra krig mot de allierade makterna, även om det skulle dröja minst två år till innan några strider startade. Förutom missnöje på grund av Versaillesfördraget var fascismens och nazismens framväxt viktiga faktorer som orsakade andra världskriget.


Den pågående förbittringen av folket i Tyskland underblåstes av de skadestånd som fortfarande samlades in för första världskriget, och folket uppmanades att förkasta och officiellt avsäga sig Versaillesfördraget. Hitler var desto mer till deras fördel och främjade nazismen som att göra den tyska drömmen levande. Hitler hyllade kriget och gjorde Tyskland till ett krigsläger genom entusiastisk anställning av människor i armén och vapenindustrin. Under tiden främjade Benito Mussolini fascismen i Italien som ett sätt att uppnå politiska mål och återuppliva den italienska nationen till det stora romerska välståndet i gamla tider. Mussolini ogillade den socialistiska doktrinen i Italien och försökte reformera regeringen till en auktoritär. Grupper av veteraner från första världskriget till stöd för fascismen slog aktivt ut mot anarkister, socialister och kommunister, och i sin tur växte den italienska befolkningen till att prisa krig som ett sätt att uppnå sina politiska mål.


I huvudsak innebar detta att enskildas intressen var underordnade statens intressen. Fascismen förnekade individers frihet såväl som yttrande- och yttrandefrihet och den motsatte sig kommunism, socialism och internationalism. Eftersom Versaillesfördraget förbjöd Tyskland och Italien att inneha vapen, gjordes upprustning av nationerna i hemlighet och program för försvar mot eventuella aggressioner lanserades samtidigt, även i hemlighet. Således var fascismens och nazismens framväxt i Europas länder det perfekta receptet för starten på ett krig.


Inom Asien var Japan det första landet som antog expansions- och merkantilismens politik och började industrialisera. Efter att ha undertecknat det anglo-japanska fördraget i , erkände Storbritannien Japan som jämlikt med andra europeiska länder. Senare i Japan besegrade Ryssland i det rysk-japanska kriget, ett krig över rivaliserande imperialistiska ambitioner att erövra Manchuriet en region i den norra delen av Kina och Korea. Under första världskriget slog Japan sig samman med de allierade makterna och tog kontroll över tyska kolonier i Kina efter första världskrigets slut. Japan hade en fascistisk militärregim och inledde en invasion av Manchuriet. Manchukuo, en nominell suverän kontrollerad av ett Japan, etablerades och förblev i Kina till slutet av andra världskriget.


Axis var ett enat organ av länder som skulle motsätta sig de allierade makterna under andra världskriget. Men innan dess undertecknades hemliga fascistiska fördrag och Japan, Italien och Tyskland fick alla fria händer att expandera i sina respektive regioner. Hade axeln inte enat de länder som planerar att slåss mot de allierade makterna, skulle attacken mot de allierade makterna troligen ha varit oorganiserad och följaktligen misslyckad. En annan viktig orsak till andra världskriget var Japans, Tysklands, Englands, Frankrikes och Italiens gemensamma rädsla för kommunismen.


Sovjetunionens uppkomst och kommunismens framgång väckte rädsla och oro bland många länder i Europa. För kapitalistiska länder som Storbritannien och Frankrike utgjorde kommunismen ett stort hot: bönder och andra lågklassarbetare kan vara arga över att det inte finns en kommunistisk regering som skulle göra dem lika med medborgare i högre klass, så de kan bli inspirerade till att organisera en socialistisk revolution. Med andra ord fruktade regeringarna i dessa kapitalistiska länder att ha ett socialistiskt uppror i händerna på grund av spridningen av kommunistiska idéer.


Till skillnad från kapitalisterna var fascisterna i allmänhet motståndare till kommunisterna eftersom de inte gillade kommunismens icke-auktoritära principer och inte ville att några andra regeringsformer skulle störa fascismens spridning i Europa. Den fascistisk-kommunistiska fiendskapen var dock bara spirande. Med hjälp och stöd från Sovjetunionen bildades folkfrontsregeringar, eller regeringar huvudsakligen bestående av vänsterorienterade eller jämlika politiker i många europeiska länder för att kontrollera fascisterna. Vid , hade den kommunistiska närvaron i Europa ökat så mycket att en Komintern Kommunistisk International hölls för att förena de kommunistiska partierna i alla olika länder tillsammans.


Sådana rörelser leder till att Japan, Tyskland och Italien undertecknar antikominternpakten som gjorde att fascisterna engagerade sig i att kämpa mot kommunismen. Tyskland var till och med djärvt nog att deklarera sina ambitioner att erövra Sovjetunionen. Den växande fientligheten mellan de fascistiska nationerna och kommunistpartierna främjade den allmänna uppdelningen mellan axeln och de allierade makterna, vilket gjorde den till en orsak till andra världskriget. En framträdande orsak till andra världskriget var den eftergiftspolitik som antogs av västmakterna, i första hand England och Frankrike, som steg direkt ur fascismens framväxt i Centraleuropa. England och Frankrike tillät Tyskland och Italien att fortsätta med sina aggressioner mot kommunistpartierna i hopp om att gynnade fascistiska makter skulle bidra till att försvaga Sovjetunionen.


Kom ihåg att England och Frankrike, liksom fascisterna, också är emot kommunismen, men av olika skäl specifikt, eftersom den motsäger kapitalismen och kan sporra socialistiska revolutioner. Förutom att använda fascistisk favorisering mot Sovjetunionen, ansåg västmakterna att de kunde stoppa kommunismens spridning till västra Europa genom att använda det fascistdominerade centraleuropa som ett bålverk eller försvarsmur. Av självskyddsskäl har Neville Chamberlain, Storbritanniens premiärminister, och Édouard Daladier, Frankrikes premiärminister, också blidkat Tyskland för att minska chanserna för Tyskland att attackera Västeuropa.


Denna eftergiftspolitik verkade harmlös nog och infördes helt enkelt på grund av västerländsk rädsla för kommunismens spridning, men den stärkte faktiskt fascistiska makter till farligt höga nivåer och satte världen på gränsen till andra världskriget. Först och främst, när det spanska inbördeskriget startade som ett resultat av att kommunistiska och fascistiska partier kämpade inom Spanien, skickade Tyskland och Italien enorma mängder trupper till Spanien för att hjälpa fascisterna, men Storbritannien och Frankrike, till vilka Sovjetunionen vädjade till kollektivt hjälpte kommunisterna, förblev ståndaktigt likgiltiga och antog en politik av icke-intervention. Ett annat exempel kan ses när Tyskland försöker förvärva Sudetenland från Tjeckoslovakien på grund av det höga antalet tysktalande människor där. En annan fascistisk orsak till andra världskriget var helt enkelt fascistisk aggression.


Även om Kina vädjade om hjälp från attacken till Storbritannien, Frankrike och till och med USA, förblev alla tre nationerna likgiltiga och vägrade att ingripa, en tyst synd av underlåtenhet. Detta berodde naturligtvis på deras eftergiftspolitik, men att helt enkelt låta en oprovocerad krigshandling passera är uppenbarligen aggression, om inte av fascister, så av fascistiska anhängare. Eftersom Kina är medlem i Nationernas Förbund protesterade Nationernas Förbund starkt mot den japanska attacken, men utan resultat. Japan lämnade helt enkelt förbundet och, uppmuntrad av bildandet av Manchukuo, den japanska marionettön i Manchuriet, fortsatte att invadera resten av Kina i det andra kinesisk-japanska kriget i På samma sätt attackerade Mussolini Abessinien Etiopien utan någon motivering.


Återigen gjorde Nationernas Förbund en scen och förklarade Italien som en angripare. Men eftersom de stora medlemmarna i Nationernas Förbund följde eftergiftspolitiken vidtogs inga åtgärder mot Italien, och som ett resultat erövrades Abessinien av italienska fascister i I ännu en flagrant kränkning av etablerade regler, invaderade fördrag i detta fall . och annekterade Österrike i Även om det var en så enorm affär, protesterade varken Frankrike eller Storbritannien eftersom de höll fast vid eftergiftspolitiken. Men sådan aggression gjorde de drabbade nationerna ilska och skapade återigen spänning och förbittring mellan nationer, vilket förde världen ännu ett steg stängt för andra världskriget. I grund och botten som ett direkt resultat av att amerikanerna, britterna och fransmännen antog politiken för eftergifta och icke-ingripande, misslyckades Nationernas Förbund och blev maktlöst.


Eftersom Storbritannien och Frankrike var två stora medlemmar i Nationernas Förbund, utan deras stöd, var Förbundet maktlöst att genomdriva någonting, införa sanktioner eller vidta militära åtgärder där det behövdes. att förhindra eller motverka fascistisk aggression i Abessinien, Kina, etc. Dessutom var Nationernas Förbund hjälplöst oförmöget att göra något åt ​​den eftergiftspolitik som antagits av stormakterna, så det var helt enkelt fast i limbo, kunde inte längre fungera utan stöd från sina medlemmar. Denna oförmåga hos Nationernas Förbund att upprätthålla lag och ordning mellan nationer tjänade bara till att uppmuntra angripare som de italienska fascisterna och de tyska nazisterna att fortsätta med sina erövringar och oprovocerade aggressioner.


I grund och botten var Nationernas Förbunds misslyckande och kollaps den direkta orsaken till fascistisk aggression, vilket i sig var en orsak till andra världskriget. Slutligen var den polska frågan den sista avgörande orsaken till andra världskriget. Att äga Danzig skulle tillåta Tyskland att anslutas till Preussen igen eftersom deras band hade brutits efter första världskriget.

No comments:

Post a Comment