Monday, January 31, 2022

Varför ska marijuana legaliseras uppsats

Varför ska marijuana legaliseras uppsats



Lagar finns för att skapa ordning och harmoni i samhället. Exempel på raspolitik och maträttvisa. Under lång tid har ekonomer förespråkat för legalisering av marijuana på grund av kostnaderna som uppstår, och legalisering kommer att få regeringen att spara mycket pengar för andra viktiga frågor. Det finns också många som tror att marijuana orsakar skadliga effekter och är beroendeframkallande, som med alla andra droger. De hävdar vidare att individer bör få använda sin fria vilja för att bestämma om de ska använda eller inte använda marijuana. Varför ska marijuana legaliseras uppsats För förespråkarna kommer legalisering att minska brottsligheten, främja personlig frihet och förbättra dess användning inom det medicinska området. Vi kan inte låta stigmat kring cannabis skrämma oss, var och en av oss måste titta på ämnet med öppna ögon, varför ska marijuana legaliseras uppsats.





SLUTSATS



Frågan om legalisering av marijuana har varit föremål för intensiv offentlig diskussion bland experter inom olika områden. Politiker, psykologer, läkare, varför ska marijuana legaliseras uppsats, professorer, idrottare och juridiska experter har upprepade gånger diskuterat ämnet utan konsensus i flera år. Media och populärkultur har varit avgörande komponenter i den rasande diskussionen. Förespråkare av legalisering av marijuana hävdar att läkemedlet har medicinska fördelar och att det är ett effektivt avslappnande medel Caulkins. Å andra sidan hävdar motståndare att legalisering av marijuana kommer att uppmuntra missbruk, öka missbruk och främja brott. Stater som Washington och Colorado har legaliserat marijuana för rekreationsbruk medan andra stater håller på att revidera sina lagar.


Marijuana bör inte legaliseras på grund av dess negativa hälsoeffekter samt dess potential att orsaka missbruk, öka brottsligheten, uppmuntra till missbruk och fungera som en inkörsport till hårda droger. Medicinska experter har avslöjat att marijuana har negativa fysiska och mentala hälsoeffekter på användarna Caulkins Detta är huvudorsaken till att Food and Drug Administration inte har godkänt det för mänsklig konsumtion. Enligt Drug Abuse Network, varför ska marijuana legaliseras uppsats, att röka tre rullar marijuana har samma effekt som varför ska marijuana legaliseras uppsats 20 cigaretter Ruschmann Fortsatt användning av marijuana har kopplats till dåligt minne och onormal hjärnstruktur som kännetecknas av krympning av den orbitofrontala cortex.


Dessutom har hjärnorna hos storrökare många kors-hjärnanslutningar som förändrar vissa hjärnfunktioner. Effekterna är allvarligare hos personer som börjar använda läkemedlet i unga år. Marijuana påverkar också hjärnans förmåga att bilda nya minnen och koordinera olika kroppsfunktioner Caulkins Som ett resultat, varför ska marijuana legaliseras uppsats, aktiviteter som inlärning och körning påverkas avsevärt av ihållande användning. Konsumtion av stora mängder orsakar biverkningar som hallucinationer, ångest och vanföreställningar. Minnesnedsättning är ett tillräckligt bra skäl att motsätta sig legalisering av marijuana. Långtidseffekter av marijuanabruk inkluderar beroende samt ökad risk för att utveckla bronkit, schizofreni och depression Ruschmann Marijuanarök är skadligt för lungorna eftersom den innehåller cancerframkallande ämnen som orsakar cancer och andningsproblem.


Det ordineras också till personer med uppmärksamhetsstörningar och innehåller cannabinoider som är effektiva vid behandling av illamående. Trots dessa fördelar bör marijuana inte legaliseras eftersom dess negativa effekter uppväger fördelarna. Å andra sidan finns alternativa läkemedel som tjänar ovannämnda medicinska användningar av marijuana och har inte liknande negativa effekter. Att legalisera marijuana kommer att öka brottsligheten. Forskning har visat att marijuana försämrar omdömet och därför kan påverka individer att begå brott Caulkins En av de varför ska marijuana legaliseras uppsats vanliga brott bland marijuanaanvändare är fysiska övergrepp och rån med våld. Det var den mest använda drogen bland varför ska marijuana legaliseras uppsats brottslingar.


En annan studie utförd i Denver etablerade ett liknande förhållande mellan brott och marijuana. Brottsligheten var hög i stadsdelar nära hälsoinrättningar som administrerade marijuana för medicinskt bruk. Enligt United States Centers for Disease Control and Prevention orsakar marijuanaanvändning cirka 10 miljoner dödsfall årligen på grund av överdosering och relaterade effekter.


Marijuana är en viktig faktor i brott eftersom det bidrar till våldsamt och aggressivt beteende Caulkins Dessa beteenden har kopplats till ökade fall av våld i hemmet och sexuella övergrepp. I vissa fall begår missbrukare brott för att få pengar för att finansiera sitt missbruk. Slutligen stör marijuanaanvändning korrekt motorkoordination som är en vanlig orsak till trafikolyckor. Enligt forskning utvecklar cirka 9 procent av marijuanaanvändarna beroende i vissa skeden av livet. Friese och Grube Hos individer som börjar röka i tidig ålder är risken att utveckla beroende av drogen högre än hos individer som börjar senare i livet. Enligt en rapport som släppts av National Survey on Drug Use and Health NSDUH4.


Under året uppskattade NSDUH att 18 procent av tonåringar som använder droger rapporterade marijuana som sin favoritdrog Ruschmann Marijuanaberoende jämförs med nikotinberoende som har svåra abstinenssymtom som sömnlöshet, aggressivitet, irritabilitet och ångest Friese och Grube Att legalisera marijuana kommer att uppmuntra dess användning bland unga som kan leda till missbruk i ungdomen. Det är viktigt att värna om ungas välfärd och framtid. Enligt gatewaydrogteorin utsätter konsumtion av lätta droger individer för risken att använda tunga droger Ruschmann Många missbrukare börjar med droger som marijuana vars biverkningar inte är lika allvarliga som de varför ska marijuana legaliseras uppsats hårda droger.


Förespråkarna hävdar att inte alla droganvändare började med marijuana som sin första drog. De ignorerar resultaten från olika studier som har validerat användningen av marijuana som en gatewaydrog. En undersökning gjord på användare av hårda droger visade att många av dem började med marijuana varför ska marijuana legaliseras uppsats de började använda hårda droger. Att legalisera marijuana kommer att utsätta många människor för risken för varför ska marijuana legaliseras uppsats till hårda droger som har allvarligare effekter Friese och Grube För att minska antalet personer som använder hårda droger är det nödvändigt att upprätthålla användningen och innehavet av marijuana illegalt. Marijuana är en gatewaydrog eftersom det är billigt och lättillgängligt bland unga människor.


Hårda droger är svårare att varför ska marijuana legaliseras uppsats och dyrare att köpa än mjuka droger. Förespråkare hävdar att illegalisering av marijuana strider mot den personliga friheten och friheten enligt den amerikanska konstitutionen, varför ska marijuana legaliseras uppsats. De hävdar vidare att individer bör få använda sin fria vilja för att bestämma om de ska använda eller inte använda marijuana. Detta förhållningssätt till frihetsbegreppet är missvisande eftersom det bör sättas gränser för vissa frågor som berör alla medborgare.


Lagar finns för att skapa ordning och harmoni i samhället. Dessutom hävdar förespråkarna att illegalisering inte hindrar människor från att använda drogen och därför bör legaliseras för att minska brottsligheten och utrota narkotikahandeln. De bortser dock från att legalisering kommer att öka antalet missbrukare. Det är oetiskt för staten att underlätta distributionen av ett ämne som har visat sig ha negativa hälsoeffekter på användarna. Ruschmann Legalisering kommer att öka tillhörande hälsokostnader och uppmuntra till användning bland barn och ungdomar Friese och Grube Ökade fall av missbruk kommer att resultera i brutna familjer och barn försummelse.


För att undvika dessa problem, varför ska marijuana legaliseras uppsats, marijuana bör inte legaliseras. Det är staternas ansvar att skydda medborgarnas välfärd. Frågan om legalisering av marijuana har diskuterats i USA. under många år. Vissa stater har legaliserat användningen mitt i hårt motstånd från föräldrar. Enligt förespråkarna kommer legalisering att minska brottsligheten, främja personlig frihet, varför ska marijuana legaliseras uppsats, och förbättra dess användning inom det medicinska området. Å andra sidan hävdar motståndare att legalisering kommer att uppmuntra till missbruk, öka brottsligheten och mångdubbla dess varför ska marijuana legaliseras uppsats hälsoeffekter.


De negativa effekterna av marijuana inkluderar beroende, andningsproblem och krympning av den orbitofrontala cortex som påverkar individers förmåga att uttrycka känslor och fatta beslut. Legalisering av marijuana kommer att öka brottsligheten eftersom missbrukare kommer att begå rån för att finansiera sitt missbruk. Forskning har visat att marijuana är den vanligaste drogen bland brottslingar. Att legalisera marijuana kommer att uppmuntra dess missbruk av barn och tonåringar. För närvarande använder många människor det som en inkörsport till hårda droger som heroin och kokain. Förespråkare hävdar att marijuana bör legaliseras på grund av dess medicinska fördelar och potential att minska brottsligheten.


De ignorerar dets negativa effekter på användare, särskilt individer som använder det under en längre period. Marijuana har medicinska fördelar. Det finns dock läkemedel med liknande fördelar och mindre allvarliga effekter och bör användas. Caulkins, Jonathan. Legalisering av marijuana: Vad alla behöver veta. New York: Oxford University Press, Friese, Bettina och Grube Joel. Legalisering av medicinsk marijuana och marijuanaanvändning bland ungdomar. Droger Ingold, John och Meyer Jeremy. Lätt ökning av brott nära Denver Medical-Marijuana Dispensaries. EduFixers sociologi bör marijuana legaliseras?


Innehållsförteckning. Skadliga hälsoeffekter. Använd som gatewaydrog. Ledarskap, konflikter och kommunikation i grupper. Mänskliga rättigheter för utveckling.





mormors uppsats



Cancerpatienter som genomgår kemoterapi lider av svåra smärtor, aptitlöshet, kräkningar och smärtsamt illamående. Detta kan ytterligare komplicera deras redan försämrade hälsa. Marijuana kan vara till hjälp här genom att röra upp aptiten, minska illamående och minska smärta. Nawaz, Det finns även andra cannabinoidläkemedel som används för samma ändamål som godkänts av FDA. Det visades dessutom av en studie att användningen av marijuana kan kontrollera epileptiska anfall. På cirka tio timmar hade anfallen stoppats av drogerna Nawaz. Det visade sig att anfallen kontrollerades av THC som band de hjärnceller som var ansvariga för att reglera avslappning och kontrollera excitabilitet. Vissa forskare hävdar att marijuana är beroendeframkallande.


Enligt dem blir en av tio marijuanaanvändare beroende med tiden. De hävdar att om man slutar använda drogen plötsligt kan de drabbas av abstinenssymtom som ångest och irritabilitet Barcott. Men samma argument kan tillämpas på cigarettrökning, vilket särskilt är lagligt. Det finns ett behov av att göra fler studier av detta påstående som sprids av motståndare till legalisering av marijuana. Det hävdas också att användning av marijuana minskar den mentala hälsan. De som är emot legaliseringen av fritidsmarijuana vill citera studier som visar att användare av drogen lider av minnesförlust och begränsat blodflöde till hjärnan.


De hävdar också att användare har högre chans att utveckla depression och schizofreni. Men dessa påståenden har ännu inte fastställts helt av vetenskapen Barcott. Påståendet om depression och schizofreni är särskilt oklart eftersom forskarna inte är säkra på om drogen utlöser tillstånden eller om den används av rökare för att lindra symptomen. Det hävdas vidare att användning av marijuana skadar lungorna mer än cigarettrökning. Det antas att marijuanarökare andas in röken djupare i sina lungor och låter den stanna där längre.


Sannolikheten för lungcancer, enligt detta argument, kan ökas genom denna djupare, längre exponering för cancerframkallande ämnen. Argumentet berör dock inte användningsfrekvensen mellan marijuana- och cigarettrökare Barcott. Det tar inte heller hänsyn till sådana alternativa administreringsmetoder som ätbart, tinkturer och förångning. Legalisering av marijuana skulle leda till förbättrad kvalitets- och säkerhetskontroll. Att köpa drogen utanför gatan ger slutanvändarna ingen möjlighet att veta vad de exakt får. Detta skulle säkert fungera i marijuanaindustrin precis som det fungerar i tobaks- och alkoholindustrin. Användare skulle kunna veta vad de exakt får i utbyte mot pengarna de erbjuder.


Dessutom skulle det inte finnas några risker för användare att ta in okända ämnen blandade i marijuana som säljs på gatorna. Marijuana borde också vara lagligt eftersom det har ett medicinskt värde. Folkhälsan skulle förbättras och hälso- och sjukvården skulle uppleva mindre avlopp om medicinska cannabisprodukter gjordes tillgängliga för dem som lider av de nämnda tillstånden. Det finns inga negativa effekter av att använda marijuana, trots påståenden om motsatsen; därför finns det ingen logisk anledning att hålla det olagligt. Om marijuana gjordes olagligt skulle många problem med rättssystemet och ekonomin kunna förbättras.


Tes: Medicinsk marijuana har inga registrerade beroendeframkallande eller skadliga effekter på kroppen, och bör därför legaliseras för att minska illegal försäljning. Bakgrundsinformation — Medicinsk marijuana är lagligt i Kalifornien och andra länder över hela världen. Motsatta tankar - Marijuana har oförutsedda beroendeframkallande och skadliga effekter, kan vara en inkörsport till hårdare droger. Återför argumentet — skulle minska kostnaderna för brottsbekämpning och minska brottsligheten; är inte skadligt för kroppen. Kippax, et al. Academic Search Alumni Edition. Soros, George. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare.


Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster.


BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Soros Ett annat skäl till att legalisera marijuana är att det inte bara inte är beroendeframkallande och skadligt för din kropp, det kan faktiskt ge medicinska fördelar. Rättsväsende. Medicinsk marijuana. Legalisering av marijuana. Kandidatexamen. Inkörsdrog. Världen. Rättssystem. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 07 januari Uppsats varför marijuana bör legaliseras. Mars Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, Mar Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 16 mars, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING.


Färdiga papper: Detta papper är skapat av författare med ID Legalisera användning av marijuana för medicinska ändamål, läkare och patienter vädjar. Canadian Medical Association, — Kilmer, B. Att bedöma hur legalisering av marijuana i Kalifornien kan påverka konsumtion av marijuana och offentliga budgetar. RAND Corporation, Petersen, R. Avkriminalisering av marijuana — En kort översikt över forskningsrelevanta policyfrågor. Drug Probs, Zili Amsel, W. Tillförlitlighet och giltighet av självrapporterade olagliga aktiviteter och droganvändning insamlade från narkotiska missbrukare.


Informa Health Care, ämne marijuanalagstiftning. Nivåmästare. Sidor 7. Ordbetyg 4. Studyfy använder cookies för att ge bästa möjliga upplevelse. Läs mer. Studyfy använder säkrade cookies. Tjänster Anpassat skrivande Avhandlingsskrivande Forskning Pappersskrivning Läxhjälp Vilken typ Uppsatsredigering Korrekturlästjänst Läroböcker Sök. Köp en uppsats Beställ en uppsats Betala för uppsats Math Läxhjälp Fysik Läxhjälp. Hur det fungerar Författare FAQ Kontakta oss. Logga in Bli medlem. Uppsatsprover Marijuanalagstiftning Uppsatser Marijuana bör legaliseras Uppsats. Uppsats om marijuana bör legaliseras Frågan om huruvida man ska legalisera eller inte legalisera användningen av marijuana har blivit en diskutabel fråga olika grupper och individer som tar olika ståndpunkter i denna fråga.


Kämpar med din HW? Använde våra uppsatsprover för inspiration? Redigera min uppsats. Högprofilerad intressegrupp Inflytande på lagstiftning Uppsats. Uppsats om legalisering av marijuana. Uppsats om legalisering av marijuana. Marijuanalagstiftning: mediauppsatsens roll. Cannabisanvändningspolicy i USA och Nederländerna, och dess betydelse för policyändring i den brittiska uppsatsen. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och stil Begäran måste innehålla minst 2 tecken Sök. Populära ämnen En ros för Emily American Dream Djurens rättigheter Inbördeskriget Kalla kriget Cybermobbning Dödsstraff Utbildningsmål Familj George Washington Stor depression Vapenkontroll Hemlöshet Imperialism Macbeth Management Marijuana Lagstiftning Martin Luther King Minimilön Natur vs Nurture Överbefolkning Polis Brutalitet Romeo och Julia Rose Parks Skoluniform Slaveri Stress Tonårsgraviditet The Great Gatsby Historien om en timme Vietnamkriget Vattenföroreningar Vem är jag.


Prover efter uppsatstyp Argumentativ Jämför och Kontrast Övertygande. Citera denna sida APA MLA Harvard Chicago ASA IEEE AMA. Uppsats om marijuana bör legaliseras. Mar 12, Studyfy, Mar 12, Accessed 07 Jan, Om våra tjänster Redigering.

No comments:

Post a Comment